Революция: пускат нискотарифни трансконтинентални полети!

Тайничко се надявахме, че този ден все някога ще дойде – да можем да летим до далечни дестинации, извън Европа, с low cost компания. Е, денят на революцията бе вчера, когато Norwegian обявиха, че започват нискотарифни полети от Стокхолм и Осло към Ню Йорк и Банкок на цена от… 120 евро на посока!

Държим да отбележим, че минахме през всички стъпки на резервация (без плащането) и сумата по-горе е вярна!

По думите на СЕО-то на авиокомпанията, крайно време е някой да се изправи пред големите компании (като Луфтханза, Бритиш Еъруейс и тн.), които таксуват клиентите си безбожно високо за тези дестинации.

Как е възможна въобще цена от 120 евро до Ню Йорк (без това да е грешка в системата – както помните, някои успяха да си купят и билети за по 40 евро до САЩ по такъв начин)?

Много просто – всичко, с изключение на самия билет, се заплаща допълнително: 25 евро за чекиран багаж (имате право на 10кг ръчен багаж безплатно), 35 евро за храна на борда, 25 евро за запазено място… но, ако сте в състояние да преглътнете неодобството от липсата на тези основни компоненти, то – това е вашият билет 🙂

И в допълнение – авиокомапнията е една от малкото, които предлагат wi-fi на борда на самолета, както и възможност да се откажеш от билетите си до 4ч, откакто е направена резервацията. Найс, а?

Както се сещате, в рамките на първите часове от обявяване на новината за евтини полети, страницата на Norwegian беше блокирала. За съжаление, доста бързо са се изкупили и самолетните билети в ниския ценови клас.

Ето какво все пак намерихме – за живеещите в САЩ:

Ню Йорк – Осло за 117 евро – полетът е на 31.05.2013 г.:

От Осло до София лесно може да се стигне чрез нискотарифни компании (напр. през Лондон) за около 150 лв.

А ето и линкът към самата авиокомпания и календара с ниски тарифи на Norwegian.

 

Коментари