Wizz Air ще лети от София до Малага

Wizz Air обяви нова линия – от София до слънчева Малага. Най-новият маршрут ще стартира на 27 март 2018 г. с полети два пъти седмично – във вторник и събота, предоставяйки на клиентите удобна възможност за почивка през уикендите. Местата по маршрута вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или чрез мобилното приложение WIZZ на цени от 29,99 EUR/58,99 лв.*, което включва безплатен ръчен багаж с максимални размери до 55x40x23 см.

Малага е пристанищен град в южната част на испанското крайбрежие Коста дел Сол, известен със своите красиви пейзажи, прекрасни плажове, богато културно наследство и отлична кухня. Със средно около 3000 часа слънчево греене на година, Коста дел Сол е популярна туристическа дестинация през цялата година.

След последно обявените нови линии от София до Ница и Лисабон, Малага е третата слънчева дестинация, с която Wizz Air ще свърже българската столица от следващия март. Заедно с маршрутите до Братислава, Катания и вътрешната линия до Варна, които стартираха тази година, Wizz Air вече предлага общо 33 маршрута на ниски цени от софийската си база.

Първият полет от София на Wizz Air излетя през септември 2005 г. От тогава насам авиокомпанията се утвърди като пазарен лидер в страната и е превозила над 10 милиона пътници от и до трите български летища София, Варна и Бургас, като непрекъснато разширява дейността си.

Днес Wizz Air има осем самолета в България – седем в София и един на летище Варна, и екипаж от 300 служители, ориентирани към клиента. През първите осем месеца на 2017 г. над 1,6 милиона пътници са пътували с Wizz Air от и до България, което е с 40% повече в сравнение със същия период на миналата година. С обширната си мрежа авиокомпанията подкрепя индиректно откриването на повече от 1300*** работни места в свързаните с нея индустрии през 2017 г.

След анонсирането на най-новия си маршрут до Малага, Wizz Air вече предлага 43 дестинации от трите български летища.

Габор Васархели, Мениджър корпоративни комуникации в Wizz Air каза: „След наскоро обявените нови линии до Лисабон и Ница, за нас е удоволствие да добавим още една слънчева дестинация към нашата все по-голяма и по-голяма софийска мрежа. Малага вече е по-достъпна за всички чрез нашите ниски цени. Сигурни сме, че клиентите, които изберат да посетят този вечно слънчев град, ще останат доволни, защото той е идеален избор както за активна, така и за релаксираща почивка. Приканваме клиентите ни да се възползват от нашите най-ниски тарифи и да резервират пътуването си с WIZZ сега на wizzair.com. Нашият приятелски настроен екип Ви очаква на борда на един от новите ни самолети Airbus A320 или A321 с усмивка!“.