RyanAir спират полетите от Пловдив

РайънЕърКакто стана ясно преди няколко дни, консорциумът от общини, които подписаха споразумение с RyanAir за реклама, във връзка със стартирането на полети от и до Пловдив, не е превел парите на авиокомпанията по въпросният договор, най-вероятно заради нежеланието и безхаберието на кмета на Пловдив.

Към днешна дата, първата реална индикация (освен няколко изявления от летище Пловдив) е фактът, че по дестинацията Пловдив – Милано не се откриват билети за полети след 19 ноември. Това идва да ни покаже, че те най-вероятно ще бъдат спрени. Нямаме информация какво ще стане с вече закупените билети и дали тези полети ще се осъществят.

За момента все още се продават билети до и от Лондон и Франкфурт Хан, но не знем дали това е временно и дали няма да бъде преустановена и тяхната продажба.

Искрено се надяваме, властите в Пловдив да оправят кашата, която са забъркали и да разрешат проблема в най-кратки сроково. Подобно поведение е напълно безотговорно и съсипва имиджа на България пред чуждестранните туристи, обърква плановете на мнозина българи и намалява шансовете да има реална конкуренция в сферата на авиацията.

Коментари