CSA все пак спират полетите си до София

Евтини самолетни билети до ПрагаКакто писахме вече по темата: CSA спират полетите си от и до София. Въпреки опровержението получено от Владимир Атанасов (мениджър продажби на Чешките авиолинии за България) полетите наистина спират. Информацията, която публикувахме на 29 януари, за съжалание се потвърждава от още няколко източника, включително Airline Route. Свързахме се с г-н Атанасов преди публикуването на тази новина и получихме следният отговор:

Не зная откъде сте взели това изречение, но така или иначе то с нищо не противоречи на написаното от нас. Както можете да прочетете в опровержението, което така любезно публикувахте, очакваме основни промени в разписанието и тарифната структура и по тази причина полетите са анулирани. 

Сами можете да прецените, дали тази информация не противоречи с изявлението: „Информацията, че Чешки аеролинии няма да имат полет до София след 22 март беше официално опровергана от авиокомпанията.“ Ние ще го оставим без коментар.

За една седмица това е втората спряна линия от летище София, след фалита на Малев и трета от българско летище. Има спекулации, че България Ер ще стартира полети София – Прага, които да заместят линията на Чешките авиолионии, но тази информация не е потвърдена до момента. Вероятно, дори това да се случи, полетите до Прага ще бъдат по-редки. Напомняме, че България Ер чака доставка на самолети Embraer, като първият се очаква през март 2012, а до края на годината, броят им трябва да стане четири. България Ер продължава да продава билети по линията София – Прага и след 22 март (когат е последният полет на CSA). Въпреки, че тези полети са отменени, в страницата на България Ер пише „Operated by Czech Airlines CSA“. Спекулациите за това, че България Ер ще поеме полетите на CSA се потвърждава и от комуникацията със самата компания, която твърди, че води преговори. За това говори и изпълнителният директор на България Ер пред Инвестор.БГ.

Тази сутрин, правителството на Чехия обяви, че ще търси купувач за CSA през 2012 г.

Към днешна дата, директни полети до Прага са налични чрез WizzAir и SmartWings от Бургас през лятото.