София – Берлин с EasyJet

easyJet  съобщава, че открива нова дестинация от Берлин до София в своята лятна програма през 2013 година. Авиокомпанията ще извършва целогодишно четири пъти седмично полети от София до летище Берлин Шьонефелд, с полети във вторник, четвъртък, събота и неделя. Първият полет ще бъде извършен на 31 март 2013 година.

Авиокомпанията ще лети със 156-местен самолет Еърбъс А319 между столиците на България и Германия. Полетите влизат в продажба от днес, 1 ноември, на уеб-сайта www.easyJet.com, на цени от 31.99 евро за еднопосочен билет, с включени всички такси.

Питър Воец, маркетинг директор на easyJet за Австрия, Швейцария и Източна Европа, заявява: Ние сме много щастливи да обявим нашата четвърта дестинация до България. След като миналата седмица обявихме директна линия от Лондон Станстед до София, с първи полет на 16 февруари 2013 г., сега имаме удоволствието да обявим нова целогодишна линия с директни полети между София и Берлин. Решихме да открием тази нова дестинация след внимателна преценка и анализ на пазарната ситуация. Има много българи, които работят и живеят в Германия и съответно силни двупосочни бизнес взаимоотношения между двете държави. Вярваме, че нашата нова дестинация ще се радва на голям интерес, както сред бизнес пътниците, така и сред тези, пътуващи за почивка или с други цели. Ще предложим възможно най-добрата услуга, с ниски тарифи и удобни дни за пътуване.

Сигурни сме, че с нашите четири дестинации до и от България (Лондон Гетуик, Манчестър и новите – Лондон Станстед и Берлин), ще затвърдим нашето силно присъствие на българския авиационен пазар. Когато навлизаме на нов пазар, ние го разширяваме – създаваме конкуренция и ниски тарифи за пътуване, позволявайки на повече хора да пътуват по даден маршрут. Така че ще създадем още възможности за българите да пътуват до централна Европа.

Освен това взехме решение да обявим нашата нова дестинация между Берлин и София точно сега, в навечерието на нашата 5-та годишнина, след стъпването ни на българския пазар. Това е един своеобразен подарък за всички наши клиенти и бъдещи такива. Очакваме с нетърпение да посрещнем пътниците на борда на нашите самолети след 31 март, 2013 година“.

Четирите седмични полета ще заминават от Берлин в 10:55 часа във вторник, четвъртък и неделя, в 12.00 часа в събота, като ще пристигат в София в 14:10 часа всеки ден с изключение на събота (15:15 часа). Обратните полети ще излитат от София в 14:40 часа всеки ден без събота (15:45 часа) и ще кацат в Берлин в 16:00 часа (17:05 часа в събота). Всички часове са в местно часово време.