Весел 14-ти февруари и карнавала в Кьолн – за 40 евро*!

Щеше ни се да предложим нещо екзотично и екстравагантно за 14-ти февруари – но за жалост 3 седмици по-рано трудно се намират евтини самолетни билети. Затова залагаме на малко по-нестандартната идея: какво ще кажете за един по-нестандартен ден на влюбените и виното, съчетан с великолепния фестивал на Кьолн?

Предложението е с нискотарифната авиокомпания Ryanair може да стигнете за по-малко от 20 евро до Франкфурт Хаан и обратно:

Е, а оттам накъде?

Преди време бяхме споменавали за различни оферти на немските железници (Deutsche Bahn) – сред любимите ни се нареждат т.нар. билети за провинцията (Länder-Tickets). Ако кацате във Франкфурт Хаан, най-полезен би бил SchönerTagTicket NRW – пътувате във всички регионални влакове, автобуси и тн. в рамките на провинцията, за един ден. Цената за билет за 1 човек е 27 евро, а за група от до 5 души – 37,50 евро. Изплаща се перфектно, ако си намерите компания на (аеро)гарата с предложение да споделите разходите.

А фестивалът в Кьолн определено ще си заслужава – подгответе се с костюм, перука, грим – каквото ви се прииска 🙂 И макар големите тържества да започват на 16ти, със сигурност може да се порадвате на карнавалния дух в предходния уикенд. Цялата програма можете да разгледате тук.

*цената от 40 евро е пресметната на база 2-посочен билет с Раян еър (18 евро) и споделен от 4-ма души NRW-Ticket (по 9евро/посока).

 

Коментари