Райън Еър (RyanAir) спират полетите от Пловдив до Жирона (Барселона)

Евтини самолетни билети до БарселонаПричината е, че новото правителство на Каталуния е отказало преподписване на 5 годишния договор с RyanAir. Отказана на новото правителство на Каталуния да подновят договора, ще доведе до значително намаление на полетите от Жирона (в близост до Барселона).

Ще бъдат изтеглени 5 от 11-те самолета базирани на летището. Това ще намали трафика на летището от 4 милиона пътника годишно, до 2.3 милиона, ще бъдат съкратени над 1,700 служителя.

18 дестинации спират да бъдат обслужвани от летище Жирона, включително и обявените по-рано полети от и до Пловдви. РаянЕър обявяват и свиване на честотата на други 17 дестинации.

Надяваме се единствено, че пренасочването на самолетите от летище Жирона към други летища, може да доведе до повече полети от и до Пловдив от други точки в Европа.

Райън Еър е най-големата нискобюджетна авиокомпания в Европа. През декември Раян Еър обяви, че ще лети от месец от Жирона до Пловдив. За момента не се съобщава информация за вече продадените билети, но вероятно Райън Еър ще върнат парите.

Коментари

One thought on “Райън Еър (RyanAir) спират полетите от Пловдив до Жирона (Барселона)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *