Сбогуваме ли се с РайънЕър?

Подозренията ни от преди няколко месеца за спиране на полетите на РайънЕър са на път да се окажат истина. Както добре знаете, авиокомпанията разчита силно на субсии от Фонда за развитие на летище Пловдив, а в последните месеци такива не получава регулярно.

Така, от 3-ти ноември спират полетите до Франкфурт Хан, а полетите до Лондон ще останат само два. Все още е под въпрос дали община Пловдив ще продължи да подпомага фонда и като цяло, присъствието на нискотарифната  RyanAir.

ryanair-bye

Какво ни очаква оттук нататък? Западна Германия (летище Франкфурт и региона) ще се обслужва единствено от големите превозвачи + Уиз Еър, а излизането на играч като РайънЕр най-вероятно ще рефлектира в завишение на цената. Също така, традицията, която О’Лиъри (СЕО-то на компанията) спазва е да не пуска повторно вече спрени линии – това се случи преди време с Пловдив-Милано, сега съдбата му ще последва и Хан.

Искрено се надяваме все пак присъствието на авиокомпанията на нашия пазар да просъществува – ще ви държим в течение по темата.