Полетите по редовните линии до Летище Пловдив застрашени от спиране!

Текстът по-долу е от Facebook страницата на Летище Пловдив. Копиран е дословно.

Приятели от Пловдив и Южен централен район на България. Вече цяла година действат редовните линии до Пловдив от Лондон и Милано. На 03.11.2011 предстои да тръгне и третата линия до Франкфурт. Преговаряме за трети полет седмично до Лондон и 4-та редовна линия до Испания, която да стартира през пролетта на следващата година. Вече над 60 хил. наши съграждани ползваха нискотарифните връзки от Пловдив към Европа. Хиляди пловдивчани разбраха какво е удобството да стигнеш за 15 мин. до летището и да не се чудиш къде да си оставиш колата преди полета. Да, ама не, както каза един известен журналист. Всичко това е на път да изчезне поради една единствена причина – община Пловдив упорито отказа да внесе вноската си във фонда за развитие на летище Пловдив за 2011г. Отговорни за това основно са кметът Славчо Атанасов председателят на общинския съвет Илко Илиев. Следствие на тази невнесена вноска е забавено плащане на фонда по договор с авиокопания Раянеър. Има ултимативно писмо от авиокомпанията до фонда, че ако няма плащане до 24.10.2011, следва спиране на всички полети. Лесно може да се досетим, че това физически вече е невъзможно. В понеделник ще разберем последното решение на авиокомпанията, като се очаква, че то ще бъде негативно. Ако това се случи, добре е да се знае на кои „пловдивски патриоти“ да се отправят благодарности, че от инат и криворазбрано политизиране ще лишат хората на град Пловдив и региона, туризма и икономиката, от вратата, през която влиза всичко това. Отново за всички пловдивчани, които живеят,учат или работят в чужбина, за техните роднини и приятели, ще стане невъзможно по най-лесния начин, за средно около 60 евро в двете посоки да пътуват до Европа.
Членове на Фонда засега са 10 общини, между които и община Пловдив. Всички изпълниха поетите задължения и внесоха приетата в устава вноска – по 50 стотинки на жител в съответната община. Кметовете на останалите общини очевидно осъзнават, без значение на политическата си принадлежност, какво означава да има развити редовни линии до регионалното международно летище. Много просто, летището е за ползване от всички, без оглед на партийна принадлежност и симпатии. Хилядите посетители и туристи не се интересуват чии са хотелите, ресторантите, транспорта, магазините, които използват при престоя си в Пловдив и региона.
Да се молим и надяваме за благоприятно решение на авиокомпанията на 24.10.2011-понеделник. Защо обаче трябваше да се стига до тук, да зависим от милостта на чуждо решение?

Летище Пловдив

Коментари