Архив за ноември, 2012


Продължаваме вчерашната тема с евтини самолетни билети от летища, близки до София.

Днес погледите ни са насочени към Сърбия и летище Белград. За съжаление, опциите за достигане до там не са много, но със сигурност търсещите евтини полети към Скандинавия ще го преживеят 😉

Евтини полети може да откриете до липсващите от България (директни полети) до летища като Стокхолм, Гьотеборг, Малмьо, Осло…

Например, с Уиз Еър може да летите за 55 евро без такси за чекиран багаж и заплащане на полетите:

 

Авиокомпания Air Asia – позната като нискотарифния специалист в Азия – празнува своя 11-ти рожден ден. И да, както се досещате – ще има евтини самолетни билети до редица дестинации в Азия и Австралия.

Та – ако планувате някое азиатско пътешествие в следващите 4 месеца, то си заслужава да погледнете тук за полети в рамките на континента:

П.С: За съжаление, компанията спря полетите си към Европа преди няколко месеца.

 

 

Напоследък разредихме статиите за евтини самолетни билети – дали заради други задачи, дали заради все по-малко атрактивните предложения, които имат авиокомпаниите…

Но – все още има редица идеи и алтернативи как да летим за малко пари. А и кой е казал, че винаги стартиращото летище трябва да е София?

Днешното ни предложение е за полети до Цюрих, Швейцария. Турската авиокомапния Pegasus Airlines продава промоционални самолетни билети до 26.11. до редица дестинации в Европа.

Истанбул Гьокчен-Цюрих-Истанбул Гьокчен може да струва по-малко от 100 евро:

Лесно се комбинира с автобус от редица градове в България за под 100 лв/двупосочно.

 

 

 

Тайничко се надявахме, че този ден все някога ще дойде – да можем да летим до далечни дестинации, извън Европа, с low cost компания. Е, денят на революцията бе вчера, когато Norwegian обявиха, че започват нискотарифни полети от Стокхолм и Осло към Ню Йорк и Банкок на цена от… 120 евро на посока!

Държим да отбележим, че минахме през всички стъпки на резервация (без плащането) и сумата по-горе е вярна!

По думите на СЕО-то на авиокомпанията, крайно време е някой да се изправи пред големите компании (като Луфтханза, Бритиш Еъруейс и тн.), които таксуват клиентите си безбожно високо за тези дестинации.

Как е възможна въобще цена от 120 евро до Ню Йорк (без това да е грешка в системата – както помните, някои успяха да си купят и билети за по 40 евро до САЩ по такъв начин)?

Много просто – всичко, с изключение на самия билет, се заплаща допълнително: 25 евро за чекиран багаж (имате право на 10кг ръчен багаж безплатно), 35 евро за храна на борда, 25 евро за запазено място… но, ако сте в състояние да преглътнете неодобството от липсата на тези основни компоненти, то – това е вашият билет 🙂

И в допълнение – авиокомапнията е една от малкото, които предлагат wi-fi на борда на самолета, както и възможност да се откажеш от билетите си до 4ч, откакто е направена резервацията. Найс, а?

Както се сещате, в рамките на първите часове от обявяване на новината за евтини полети, страницата на Norwegian беше блокирала. За съжаление, доста бързо са се изкупили и самолетните билети в ниския ценови клас.

Ето какво все пак намерихме – за живеещите в САЩ:

Ню Йорк – Осло за 117 евро – полетът е на 31.05.2013 г.:

От Осло до София лесно може да се стигне чрез нискотарифни компании (напр. през Лондон) за около 150 лв.

А ето и линкът към самата авиокомпания и календара с ниски тарифи на Norwegian.

 

 

Катарските авиолинии ни зарадваха с промоция – в рамките на следващите три дни ще може да се закупят евтини самолетни билети или поне изгодни такива:

Промоцията е валидна до 9.11., а полетите трябва да са извършени до 31.05.2013 г. По подразбиране, коледните и новогодишни празници са изключени като период на пътуване.

Едно предложение от нас: за под 800 евро може да летите двупосочно до Мелбърн. Как?

Следвайте този линк и инструкциите по-долу.

Често т.нар. Multi-city flights (т.е с различни начално и крайно летище) излизат по-евтини.

Така, за полети до Мелбърн може да стартирате от Рим и да кацнете на връщане в Истанбул. И двата града са добре свързани със София, така че може да се вместите в билети до Рим и от Истанбул за по-малко от 100 евро.

Предложението от наша страна е за средата на април, когато средната дневна температура е 25 градуса:

 

 

 

 

easyJet  съобщава, че открива нова дестинация от Берлин до София в своята лятна програма през 2013 година. Авиокомпанията ще извършва целогодишно четири пъти седмично полети от София до летище Берлин Шьонефелд, с полети във вторник, четвъртък, събота и неделя. Първият полет ще бъде извършен на 31 март 2013 година.

Авиокомпанията ще лети със 156-местен самолет Еърбъс А319 между столиците на България и Германия. Полетите влизат в продажба от днес, 1 ноември, на уеб-сайта www.easyJet.com, на цени от 31.99 евро за еднопосочен билет, с включени всички такси.

Питър Воец, маркетинг директор на easyJet за Австрия, Швейцария и Източна Европа, заявява: Ние сме много щастливи да обявим нашата четвърта дестинация до България. След като миналата седмица обявихме директна линия от Лондон Станстед до София, с първи полет на 16 февруари 2013 г., сега имаме удоволствието да обявим нова целогодишна линия с директни полети между София и Берлин. Решихме да открием тази нова дестинация след внимателна преценка и анализ на пазарната ситуация. Има много българи, които работят и живеят в Германия и съответно силни двупосочни бизнес взаимоотношения между двете държави. Вярваме, че нашата нова дестинация ще се радва на голям интерес, както сред бизнес пътниците, така и сред тези, пътуващи за почивка или с други цели. Ще предложим възможно най-добрата услуга, с ниски тарифи и удобни дни за пътуване.

Сигурни сме, че с нашите четири дестинации до и от България (Лондон Гетуик, Манчестър и новите – Лондон Станстед и Берлин), ще затвърдим нашето силно присъствие на българския авиационен пазар. Когато навлизаме на нов пазар, ние го разширяваме – създаваме конкуренция и ниски тарифи за пътуване, позволявайки на повече хора да пътуват по даден маршрут. Така че ще създадем още възможности за българите да пътуват до централна Европа.

Освен това взехме решение да обявим нашата нова дестинация между Берлин и София точно сега, в навечерието на нашата 5-та годишнина, след стъпването ни на българския пазар. Това е един своеобразен подарък за всички наши клиенти и бъдещи такива. Очакваме с нетърпение да посрещнем пътниците на борда на нашите самолети след 31 март, 2013 година“.

Четирите седмични полета ще заминават от Берлин в 10:55 часа във вторник, четвъртък и неделя, в 12.00 часа в събота, като ще пристигат в София в 14:10 часа всеки ден с изключение на събота (15:15 часа). Обратните полети ще излитат от София в 14:40 часа всеки ден без събота (15:45 часа) и ще кацат в Берлин в 16:00 часа (17:05 часа в събота). Всички часове са в местно часово време. 

 

 

Абонамент

Въведете Вашият е-мейл адрес, за да получавате последните промоции директно на него:

Следвайте ни в Google+