Архив за януари, 2012


Чудите се с какво да изненадате половинката си за 14-ти февруари?

Е, ако и на вас ви се струват безбожни цените на не малкото комплекси и хотели из България, изберете по-различната алтернатива – самолетни билети до Лондон 🙂

Офертата е с Раян Еър и обхваща периода 14-18 февруари. Цената не включва такса за издаване на билет:

 

 

Информацията, че Чешки аеролинии няма да имат полет до София след 22 март беше официално опровергана от авиокомпанията. Според търговското представителство на Чешки аеролинии полетите са затворени за продажба след тази дата, поради очаквана основна промяна в разписанието и тарифната структура. Очаква се тази промяна да бъде отразена в лятното разписание на авиокомпанията в близките няколко дни и полетите до Прага, Европа и Близкия Изток отново да са достъпни за резервации и продажби.

 

Чешки авиолинииДо нас достигна непотвърдена официално информация, че Чешките авиолинии CSA (Czech Airlines), спират полетите си от и до София на 22 март 2012. Последните полети ще бъдат на 19 и 22 март, след което линията Прага – София се преустановява. CSA спират полетите и си и до Скопие след 24 март, което също до голяма степен потвърждава промяната в разписанието на компанията.

Информацията все още не е потвърдена от самата авиокомпания, но тя вече не продава билети за полети след 22 март. За съжаление, CSA ще бъде поредната авиокомпания спряла полетите си до София през последните няколко месеца. Полети вече спряха Cimber Stearling, Swiss, German Wings също спират полети от февруари 2012.

 

Щеше ни се да предложим нещо екзотично и екстравагантно за 14-ти февруари – но за жалост 3 седмици по-рано трудно се намират евтини самолетни билети. Затова залагаме на малко по-нестандартната идея: какво ще кажете за един по-нестандартен ден на влюбените и виното, съчетан с великолепния фестивал на Кьолн?

Предложението е с нискотарифната авиокомпания Ryanair може да стигнете за по-малко от 20 евро до Франкфурт Хаан и обратно:

Е, а оттам накъде?

Преди време бяхме споменавали за различни оферти на немските железници (Deutsche Bahn) – сред любимите ни се нареждат т.нар. билети за провинцията (Länder-Tickets). Ако кацате във Франкфурт Хаан, най-полезен би бил SchönerTagTicket NRW – пътувате във всички регионални влакове, автобуси и тн. в рамките на провинцията, за един ден. Цената за билет за 1 човек е 27 евро, а за група от до 5 души – 37,50 евро. Изплаща се перфектно, ако си намерите компания на (аеро)гарата с предложение да споделите разходите.

А фестивалът в Кьолн определено ще си заслужава – подгответе се с костюм, перука, грим – каквото ви се прииска 🙂 И макар големите тържества да започват на 16ти, със сигурност може да се порадвате на карнавалния дух в предходния уикенд. Цялата програма можете да разгледате тук.

*цената от 40 евро е пресметната на база 2-посочен билет с Раян еър (18 евро) и споделен от 4-ма души NRW-Ticket (по 9евро/посока).

 

 

Пътуванията до балтийските държави в повечето случаи е скъпо от България. Е, ако човек поразчупи леко представите си, може и да намери много изгодни самолетни билети. Такъв е и днешният случай, а дестинацията – столицата на Литва, Вилнюс.

Днешната ни оферта е изцяло с Уиз Еър. Както се досещате, ще има прекачване, но в нашият случай – полетите се извършват в един ден, с малки прозорци между полетите:

Пътуването обхваща една седмица и минава през Дортмунд.

Така съчетано, полетите имат обща стойност около 200лв в двете посоки, без включена такса за багаж. Ако притежавате клубна карта за Уиз Еър, цената ще бъде още по-добра.

 

 

Ако имате свободна седмица в средата на март, ето Ви едно чудесно предложение за разходка из южна Европа.

Срещу 74 лева (при плащане по банков път и само с ръчен багаж) можете да летите до Милано (Бергамо) на 14 март и да се върнете на 21 март. Ако пък имате WizzAir Xclusive Club, цената ще бъде само 56 лева.

Решите ли да направите пътуването по-интересно, можете да хванете от Милано полет на 14 март до Сарагоса в Испания и да се върнете на 19 март обратно. Така ще прекарате пет дни в Испания и почти два дни в Милано. Удължаването на пътуването можете да направите срещу 32 евро с RyanAir (само с ръчен багаж). Разходката до Сарагоса ще Ви струва общо 137 лева, а ако имате WizzAir Xclusive Club карта, цената ще бъде 119 лева.

На добър път!

Евтини самолетни билети до Милано

Евтини самолетни билети до Сарагоса

 

Варшава е чудесна дестинация, но рядко се отдава да открием билети на прилични цени до там. Днес обаче намерихме полети за под 150 лева, с всички такси с LOT – полските авиолинии. Полетите са на 16 и 20 февруари 2012 г., а за резервация отидете директно в сайта на LOT.

Евтини самолетни билети до Варшава

 

Е, това беше… Air Asia зачеркнаха полетите си от Европа. Компанията летеше от Лондон и Париж към основния си хъб в Куала Лумпур (Малайзия).  Компанията беше изключително предпочитана за самолетни билети до Малайзия, Тайланд, Индонезия, Виетнам.. С тях често можеха да се намерят билети за под 400 евро до Куала Лумпур, а оттам – до не малко азиатски държави на ниски цени…

За всички, които са си купили техни билети от съответните градове и са щели да пътуват след м. март – ще получите е-мейл от компанията с алтернативи.

Искрено се надяваме конкуренцията да не вдигне прекалено цените по тези дестинации.

 

 

 

Ако Ви е страх да летите, по-добре не гледайте видеото по-долу. На него има няколко кацания на летището в Дюселдорф на 5 януари тази година, които са осъществени при изключително силен вятър.

 

Ако живеете в Германия и смятате да се прибирате през лятото или да посетите българското черноморие, прегледайте офертите на TUIfly за чартърната им програма до България през лято 2012.

Полетите от Франкфурт, Хановер, Дюселдорф, Мюнхен, Щутгарт, Берлин, Лайпциг, Нюрнберг, Хамбург и други до Варна и Бургас са налични на цени между 59 и 149 евро на посока. Вижте всички предложения на сайта на TUIfly.

Евтини самолетни билети от Германия

 

 

 

Абонамент

Въведете Вашият е-мейл адрес, за да получавате последните промоции директно на него:

Следвайте ни в Google+