Архив за септември, 2011


Ако ви се иска да се насладите на още малко слънце, древна история и прекрасни пейзажи – то Португалия е прекрасна дестинация! Дори и през ноември, с малко повече късмет ще се разхождате по къс ръкав.

Днешното ни предложение съчетава две дестинации – Милано (градът, в който ще прекачваме самолети) и Лисабон. Цената от 90 евро не включва такса за чекиран багаж и такса по закупуване на билета

1. Пловдив-Милано-Пловдив – с Раян Еър

2. Милано-Лисабон-Милано – с Изи Джет

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Искате ли едно по-различно преживяване?

Днешният ни полет е в посока север и със сигурност крие изненади. От доста време заглеждаме промоциите на Аеросвит (Aerosvit) и украинските авиолинии най-накрая ни предложиха нещо интересно.

Крайната ни дестинация днес е Минск, Беларус. А добрата новина: че имате 1 ден да се полюбувате и на Киев, Украйна. Крайната цена на самолетния билет (с включен багаж) е 270 долара:

В повече детайли може да видите предложението на страницата на авиокомпанията: http://www.aerosvit.com/

П.С: Не забравяйте, че за Беларус ще ви трябва виза.

 

Решихме да направим експеримент. Сравнение на цените до произволно избрани 5 града в Европа, до които една определена нискотарифна авиокомпания лети. За времеви период избрахме първата седмица на ноември със седем дни разлика между полета на отиване и връщане. Специфичните дати са избрани като е взета първата дата, на която нискотарифната авиокомпания имат полет до съответния град.

Решихме да сравним цените с най-ниските на други авиокомпании за същите дати. Трябва да се вземе предвид, че цитираните цени са са в лева, крайни, включват всички такси и чекиран багаж при нискотарифната авиокомпания, както и презюмираме плащане с кредитна карта.

Пристигане Дата 1 Дата 2  Low Cost Друга  Компания
Madrid 01.11.2011 08.11.2011 364.98 395.08  Al Italia
Milano 02.11.2011 09.11.2011 167.98 293.37  Austrian
Barcelona 02.11.2011 09.11.2011 345.98 316.84  Al Italia
London 01.11.2011 08.11.2011 364.98 316.84  Malev
Paris 01.11.2011 08.11.2011 325.97 322.71  Austrian

За съжаление, както се вижда, до 3 от 5 дестинации, цената на low cost авиокомпанията (с всички условности споменати по-горе) е по-висока от тази на стандартните авиокомпании. Единственото по-съществено предимство е цената до Милано.

Напоследък ни прави все по-силно впечатление, че цените на нискотарифните авиокомпании се покачват стремглаво, заедно и най-вече с цените на допълнителните услуги, някои от които не могат да бъдат избегнати (такса за издаване на билет).

Горното няма за цел да показва, че цените на някоя авиокмпания са по-високи или по-ниски принципно, нито представлява детайлно изследване върху цените. Публикацията има единствено за цел да илюстрира скъсяващате се или вече несъществуваща ценова дистанция между стандартните и нискотарифни авиокомпании.

 

Евтини самолетни билетиДнес бяхме изненадани неприятно за пореден път от WizzAir, които отново увеличиха таксите си за издаване на билети с кредитна карта. Има поевтиняване на таксата при плащане с банков превод.

Хронология на промените в таксите:

Новината съобщи Ивайло Зовикян, а отново това става тихомълком, без никаква официална комуникация от страна на компанията.

Новите цените са както следва:

  • MasterCard, VISA  – 16 лева на полет (12 до момента);
  • Maestro – 12 лева на полет (12 до момента);
  • Банков превод – 8 лева на полет (12 до момента);
Като цяло политиката на WizzAir за административните такси остава загадка. Те принципно се удържат, за да компенсират транзакционните разходи, които обичайно са около 2% от сумата. Причината за увеличението е най-вероятно нарастналите транзакционни разходи, поради по-скъпите билети на авиокомпанията. По-скъпите билети водят и до по-високи транзакционни разходи.
 

В последните дни с безпокойство гледаме страницата на Пегасус Еър – няма полети към Истанбул и другите дестинации в Турция след септември месец…. Дали защото все още бавят зимното разписание, дали защото са решили да спират линиите…

Искрено се надяваме, че Пегасус ще продължат да летят от и до България. И ако някой представител на компанията чете тези редове: искаме да Ви кажем, че много наши читатели ни писаха и всички ние се надяваме да можем отново да летим с Вашата авиокомпания 🙂

Надяваме се скоро да изчезнат и тези тъжни графики от страницата:

 

 

Ще ви държим в течение, ако разберем нещо по темата!

*Информацията в тази статия не е потвърдена от официални източници на Пегасус Еърлайнс и се основата на наши догатки.

Обновена на 21.09.: След запитване към авиокомпанията, получихме не много задоволителен отговор. Явно компанията наистина спира (надяваме се временно) полетите си от/до София:

 

 

Когато цените на полетите станат по-евтини от вътрешните автобусни линии, значи Райън Еър са пуснали промоционална оферта 😉

Е, такава май успяхме да хванем и днес – с Раян Еър летите за 14 евро (без такса за плащане на билет и без чекиран багаж) от Пловдив до Милано Бергамо. Перфектно за един дълъг уикенд избрахме и датите 8-11.10.2011:

Приятно пътешестване 🙂

 

 

Още едно добро предложение за полети в промоция до 3 септември с Qatar Airways. Цената за двупосочен полет до Джакарта е 600 евро през октомври месец, като са налични няколко дати.

Евтини самолетни билети до Индонезия

 

 

Абонамент

Въведете Вашият е-мейл адрес, за да получавате последните промоции директно на него:

Следвайте ни в Google+