Хайде на околосветско пътешествие!

Мечтаете ли си за околосветско пътешествие? Е – и ние така, а и не познаваме човек, който да не мечтае за същото. Интересното обаче е – как да превърнем тази мечта в реалност?

Не са малко компаниите, които предлагат подобни услуги – т.нар. round the world ticket. В повечето случаи, избирате държава, от която тръгвате и обикаляте земното кълбо в дадена посока (напр. изток или запад). Последната Ви спирка е в държавата, от която сте започнали пътешествието.

Така, за няколко седмици/месеца може да обиколите Индия, Тайланд, Австралия, САЩ и да се върнете у дома.

Интересно ли Ви звучи? А възможно ли е ввтино околосветско пътешествие?

Ето няколко линка към компании, които предлагат подобни услуги. Не претендираме за изчерпателност, ще се радваме да споделите и Вашето мнение във Фейсбук страницата ни тук.

Изполваме възможността да напомним, че ние не се занимаваме с резервации или покупка на самолетни идеи, а основната ни цел е – да Ви предлагаме интересни идеи как да летите евтино.

Авиокомпании – трите големи авио-алианса предлагат оферти за околосветски обиколки:

В повечето случаи избирате конкретни полети и мили, които искате да изминете. Билетите са с различна пордължителност на валидност – най-често имате 1 година, за да обиколите набелязаните дестинации.

Туристически агенции:

  • STA Travel – може би една от най-ползваните и познати компании. Ако сте под 26г. или сте студенти, ще се зарадвате на промоционалните им цени
  • AirTreks
  • World Traveller’s Club

Може би най-важният съвет при покупка на подобни билети: четете внимателно общите условия!

А ето и конкретна оферта, която допадна на нас лично – със STA Travel може да обиколите Тайланд, Сингапур, Австралия и САЩ за под 800 паунда (за тези под 26, или за 1100 паунда за останалите):

Евтино околосветско пътешествие

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *